Smashilaisille jättipotti koululaisten SM-kilpailuista

31.12.2018

Emma Tuominen saa Emma Laineelta Mikko- pässin vuoden 2018 hyvistä suorituksista.

Kinnunen, Ronkainen, Vainikka, Niemelä ja Tuominen mestareiksi

Välipäivinä pelatuista koululaisten SM-kilpaluista muodostui menestystarina Smashin pelaajille.

Poikien lukion sarjan voitti Anttoni Kinnunen kaatamalla finaalissa Smashin riveissä SM-liigaa pelaavan Jason Sormusen 3-6, 6-2, 6-4. Välierissä kukistui Juho Kantola luvuin 7-5, 4-6, 6-4.

Poikien yläkoulun sarjassa nähtiin todellinen yllätys, kun Porvoota edustava Smashin kilpavalmennuksessa harjoitteleva Arttu Ronkainen eteni karsinnoista pääsarjaan ja lopulta koko kilpailun voittoon. Välierissä Arttu kukisti ykköseksi sijoitetun Milos Vujasinovicin 6-4, 6-4 ja finaalissa kolmanneksi sijoitetun Max Alopaeuksen 7-5, 4-2, rtd.

Poikien alakoulun finaalissa kohtasivat smashilaiset Markus Vainikka ja Oskari Paldanius. Markus oli vahvempi luvuin 6-2, 6-0. Välierissä Markus kukisti Aku Salon 6-3, 6-2 ja Oskari Matias Torkin 6-4, 7-6.

Emma Tuominen oli jälleen ylivoimainen alakoulun, luokkien 1-4 vihreänpallon sarjassa. Välierissä kukistui Milla Kotamäki luvuin 6-1, 6-0 ja finaalissa Irina Rissanen numeroin 6-1, 6-2. Emma palkittiin lisäksi arvostetulla Mikko-pässillä. Palkinto myönnetään Suomen Tennisliiton toimesta vuoden parhaalle juniorille. Urheilullisten suoritusten lisäksi valintakriteerinä ovat positiivisuus ja hyvä käytös.

Poikien minitenniksessä Aatu Nimelä oli ykkönen. Aatu kukisti välierissä Eliott Långströmin 7-2, 7-2 ja finaalissa Kaius Ketolan 7-5, 7-3. Aatu saavutti lisäksi hopeaa 1-3 -luokkalaisten oranssipallosarjassa. Välierissä kukistui Mathias Merve luvuin 4-2, 4-0. Finaalissa Alex Tuomolin oli vahvempi numeroin 4-1, 4-1.

Julia Lintu sai pronssia tyttöjen alakoulun välieräpaikasta. Semissä Natalia Papshev oli vahvempi numeroin 6-3, 7-5.

Tyttöjen alakoulujen oranssipallon sarjassa Wilhelmina Vainikka sijoittui pronssille. Milla Kotamäki vei voiton välierissä.

Lisäksi Aleksanteri Leino voitti alakoulun vihreänpallon jatkokaavion ja Anna Sipilä sijoittui vastaavassa tyttöjen sarjassa kolmanneksi.