Smash ry:n sulkapallon mestaruuskilpailut 2022 pelattu

3.6.2022

Mestaruuskilpailun U14 -luokan voittaja Oona Salo (vas.), sulkapallon vastuuvalmentaja Ari Ahokas (kesk.), sekä vuoden junioripelaaja Lucas Tungstedt (oik.)

Lauantaina 28.5. kilpailtiin seuran sulkapallomestaruudesta. Turnauksen yhteydessä palkittiin myös tämän vuoden sulkapallopelaajat.

Kaksinpeliturnauksessa pelattiin tutusta seurakilpailuformaatista poiketen tällä kertaa myös junioreiden oma U14 -luokka, johon osallistui yhdeksän pelaajaa. Miesten avoimessa luokassa oli saman verran osallistujia, ja jokaiselle turnaukseen osallistuneelle tuli päivän aikana ainakin kolme ottelua.

Miesten avoimen luokan voitti Kuu Ikäheimo, ja toiseksi sijottui Ari Kujala. Finaali taisteltiin kolmieräisenä tuloksin 21-13, 17-21, 22-20. Myöskään pronssiottelua ei ratkaistu kahdessa erässä, voiton vei Mikko Malmberg Sami Sinkkoa vastaan tuloksin 21-18, 14-21, 21-8. Alkulohkojen, sekä loppukaavion muiden otteluiden tulokset löytyvät uutisen liitetiedostoista.

U14 -luokka pelattiin kahdessa eri pelikokemuksen mukaan jaetussa lohkossa. Pidempään lajin parissa olleiden pelaajien A-lohkon voitti Oona Salo. Myös A-lohkossa nähtiin kolmieräinen taistelu voittajan, sekä toiseksi sijoittuneen Lucas Tungstedtin välillä tuloksin 16-21, 21-14, 21-15. Vaikka Lucaksen sijoitus turnauksessa oli 2., myös hän lähti kotiin pokaali kädessä saadessaan Vuoden junioripelaaja -palkinnon vuodelta 2022.

U14 -luokan B-lohkossa nähtiin seuran nuorimpia pelaajia sekä uusia tulokkaita, joille monille kyseessä oli ensimmäinen turnaus sulkapalloharrastuksen parissa. B -lohkon voitti Aino Tuominen. Jokainen alle 14-vuotias kilpailuun osallistuja sai turnauksesta muistoksi seuran edustuspaidan, joita toivottavasti nähdään tulevaisuudessakin kilpailukentillä.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille, ja onnittelut turnauksen voittajille!