Smash-Kotkan Vesa Ahti voitti tenniksen miesten SM-kultaa, Jussi ja Hermanni Tiainen puolestaan 4-pelin kultaa!

20.12.2022

Vasemmalla Vesa Ahti, Smash-Kotka ja oikealla Santtu Leskinen TVS (Turku)

Mitalit myös Smash-Kotkan Oskari Eerolalle, Ville-Petteri ja Valtteri Ahdille, Valtteri Väreelle, sekä Smashin Tommy Hellströmille

Smash-Kotkan Vesa Ahti oli jo toisena vuotena peräkkäin kovassa iskussa miesten SM- kisoissa, jotka pelattiin tällä kertaa Turussa. Vesa eteni finaaliin kukistamalla välierissä Linus Lagerblomin 3-6,6-2,7-6,
Finaalissa vastaan asettui Santtu Leskinen. Vesa väänsi kolmieräisen ottelun voitokseen luvuin 6-2,6-7,6-3.
Lisäksi Smash-Kotkan Oskari Eerola sijoittui pronssille. Välierissä Santtu Leskinen oli etevämpi luvuin 6-1,7-6.

Finaalin jälkeen kuultiin onnellista voittajaa.

– Tuntuu tosi hyvältä voittaa jälleen. Henkisesti pysyin hyvin kasassa koko ottelun ajan ja kolmanteen erään lähdin omalla vahvalla pelillä. Fiilis kisapaikalla on erinomainen ja Turussa tuntuu tulevan menestystä. Jarkko Nieminen Areenalta on hyvä imeä energiaa jatkoon, kommentoi tuore Suomen mestari Ahti.Kansainvälisillä kentillä tänä vuonna esiintynyt Ahti jatkaa ensi vuonna kilpailua ITF-kiertueella.
– Peli on mennyt vuodessa paljon eteenpäin ja ensi vuonna on tavoitteena pelata lisää kansainvälisiä kilpailuita kaksin- ja nelinpelissä. Nyt kuitenkin juhlitaan ja jäädään pienelle lomalle, päätti Ahti.

Miesten 4-pelin finaalissa vastakkain olivat Smashin veljekset Jussi ja Hermanni Tiainen, sekä Smash-Kotkan veljespari Ville-Petteri ja Valtteri Ahti. Jussi ilmoitti ennen Turkuun lähtöä että he voittavat mestaruuden, ja näin myös tällä kertaa kävi. Jussi ja Hermanni vei voiton luvuin 7-6,6-4. Smashin pelaajista lisäksi Tommy Hellström ylsi pronssille, yhdessä August Ehrnroothin kanssa. Välierä Ahtien ja parin Hellström/Ehrnrooth välillä päättyi Ahtien 6-4,6-3 voittoon.

Seka 4-pelissä Smash- Kotkan Valtteri Väre saavutti hopeaa etenemällä finaaliin yhdessä Aada Innan kanssa. Finaalissa pari Leskinen/Svennas oli vahvempi numeroin 7-5,6-2.